X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Populația Republicii Moldova este folosită în lupte geopolitice cu care nu are nimic comun – declarație

11 feb. 2014,, 13:50   Societate
5569 4
Foto: noi.md
Fostul viceministru de externe Valeriu Ostalep critică campaniile demarate în ultima perioadă de toate componentele coaliției proeuropene, privind avantajele integrării europene. Solicitat de NOI.md, Valeriu Ostalep a spus că aceste acțiuni trezesc nedumerire, dar și dispreț, deoarece guvernanții folosesc drapelul Uniunii Europene pentru a discredita ideile de apropiere de UE. Valeriu Ostalep este convins că aceste campanii nu vor avea rezultatele scontate, chiar dacă vor promova foarte insistent ideea de integrare europeană.

„Ideea de a informa populația despre ce înseamnă UE, care sînt valorile și cum funcționează nu se aplică în scopuri politice. Acestea sînt campanii care nu trebuie să aibă loc într-un an electoral, dar se fac pentru ca cetățenii să afle că în integrarea europeană sînt elemente atît pozitive, cît și negative. Aceste campanii vor avea efect invers”, a opinat Ostalep.

Potrivit lui, pînă a se lăuda cu regim liberalizat de vize în fața cetățenilor din unele localități, guvernanți trebuie să asigure cetățenii, în special pe cei din mediul rural, cu condiții necesare de trai și cu infrastructură bună. „Cînd oamenii de la sate vor avea în primul rînd acces la elementele de bază de infrastructură firească civilizată, cînd vor avea un salariu care le-ar permite să se deplaseze la Chișinău, nemaivorbind de Londra sau Olanda, atunci chestiile acestea vor arăta normal, dar în situația actuală ei pur și simplu discreditează ideea respectivă”, a spus Ostalep.

Fostul diplomat a criticat și recentele declarații precum că UE va oferi bani pentru a combate propaganda rusească. „Asta înseamnă că pe noi, poporul Republicii Moldova, a cîta oară încearcă să ne utilizeze în niște lupte geopolitice cu care noi nu avem absolut nimic”, a subliniat Ostalep.

Menționăm că PLDM, dar și PDM au inițiat pe întreg teritoriul țării campanii de informare a cetățenilor despre beneficiile integrării europene.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?