X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Anders Fogh Rasmussen: NATO nu va insista asupra aprofundării relaţiilor cu Moldova

11 feb. 2014,, 12:40   Societate
3207 0
Foto: aif.ru
NATO respectă statutul de neutralitate stipulat în Constituţia Moldovei şi, de aceea, decizia de aprofundare a relaţiilor a fost lăsată la discreţia autorităţilor moldoveneşti. O declarație în acest sens a făcut ieri secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, în cadrul întrevederii la Bruxelles cu vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

Potrivit agenţiei „Infotag”, care face referire la serviciul de presă al MAEIE, diplomatul a menţionat „experienţa vastă de cooperare a NATO cu ţările neutre şi nealiniate de care poate beneficia şi Republica Moldova”.

Părţile au discutat cursul implementării Planului individual de acţiuni al parteneriatului Republica Moldova – NATO şi au fost identificate domeniile în care Alianţa poate să ofere asistenţă Republicii Moldova în reformarea sectorului de securitate al ţării.

De asemenea, secretarul general a salutat decizia Republicii Moldova de a participa la operaţiunea derulată de NATO cu mandat ONU în Kosovo şi a fost exprimată convingerea că, în acest fel, Moldova va contribui la întărirea securităţii europene, iar militarii moldoveni în operaţiunea KFOR vor contribui la dezvoltarea capacităţilor de interoperabilitate ale Armatei Naţionale.

Potrivit comunicatului, Anders Fogh Rasmussen a apreciat evoluţia relaţiilor Republicii Moldova cu Alianţa Nord-Atlantică, asigurînd de susținerea din partea Alianței a integrității teritoriale a Republicii Moldova și de sprijinul plenar în promovarea reformelor şi modernizarea ţării.

Şefa diplomaţiei moldovene a reiterat invitaţia adresată secretarului general de a efectua o vizită la Chişinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?