X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Escrocherie de MILIOANE la o întreprindere de stat din Moldova (VIDEO)

11 feb. 2014,, 11:53   Societate
7233 4
Foto: noi.md
Bugetul statului a fost prejudiciat cu circa 12 milioane de lei în urma unor evaziuni fiscale de proporții comise de 10 agenți economici. În dosar este implicat și un fost director al ÎS „Calea Ferată din Moldova”, dar și un șef de direcție din cadrul întreprinderii, acuzați de delapidarea averii străine. Potrivit oamenilor legii, agenții economici au efectuat tranzacții fictive cu întreprinderea „Calea Ferată din Moldova”, neachitînd impozitele la bugetul de stat pe parcursul anilor 2010-2013.

„Aceste tranzacții economice au fost făcute doar pe hîrtie. În perioada anilor 2010-2013, întreprinderile învinuite au efectuat livrări de mărfuri în sumă de 75 de milioane de lei. În urma tranzacțiilor desfășurate a fost prejudiciat bugetul de stat. Au avut tranzacții cu circa 23 de întreprinderi fantomă. Procuratura de transport a aplicat sechestre pe mai multe conturi bancare pentru a se asigura că prejudiciul va fi reparat”, a precizat procurorul Vitalie Busuioc.

Potrivit procurorilor, agenții economici implicați efectuau livrări de piese pentru trenuri și vagoane la „Calea Ferată din Moldova”, produsele fiind achiziționate de la firme fantomă. Procurorii au intentat 10 cauze penale pe marginea acestui caz, în total fiind învinuite 10 persoane juridice și alte cinci persoane fizice. Dosarele au fost transmise în judecată.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?