X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

MOHAMMAD și SARAH cele mai populare nume de nou-născuți în capitala Norvegiei, în 2013

11 feb. 2014,, 01:02   Externe
4848 0
Foto: lenta-ua.net
Nou-născuții din Oslo, Norvegia, în 2013, au primit cel mai des numele Mohammad și Sarah, iar părinții din întreaga țară au încercat să aleagă pentru copii nume fără literele care sînt tipice doar pentru alfabetul norvegian, informează NRK Broadcasting, cu referire la datele statistice.

Biroul Central de Statistică al Norvegiei a anunțat, în mod tradițional, cele mai populare nume de nou-născuți. Numele Mohammad, al patrulea an la rînd, este lider la Oslo. Biroul a remarcat că tendința este caracteristică doar pentru capitala regatului, și o asociază cu numărul mare de imigranți musulmani.

În general, în Norvegia, părinții cel mai frecvent dădeau nou-născuților nume, precum Philip și Emma. "Posibil că acest lucru se datorează faptului că aceste nume se pronunță și se scriu ușor", - notează Biroul. În acest sens Biroul a remarcat o altă tendință – norvegienii tot mai des preferă să aleagă nume fără literele care sînt tipice doar pentru alfabetul norvegian - acestea sînt incomode pentru utilizare în adresele de e-mail, la înregistrarea, de exemplu, a documentelor internaționale, biletelor de avion.

În lista celor mai comune nume de fete născute în 2013 se regăsesc Sarah, Sofia, Ingrid și Nora. Băieții cel mai des au fost numiți Lucas, Matthias, Jakob și Oscar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?