Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

PLDM ar putea regreta că nu a susținut modificările la Codul Electoral - declarație

7 feb. 2014,, 18:25   Politică
12730 7
Foto: actualitati.md
Unul din motivele pentru care Partidul Democrat a renunțat la modificarea Codului Electoral pînă la alegerile parlamentare, este lipsa unei poziții comune în coaliție. De această părere este analistul politic, Roman Mihăeș, solicitat de NOI.md să comenteze declarația făcută de președintele Partidului Democrat Marian Lupu, care a spus că proiectul de modificare a Codului Electoral este unul pe termen lung, iar sistemul electoral nu va fi modificat pînă la următoarele alegeri parlamentare. Asta în condițiile în care anterior, Marian Lupu susținea că ar fi bine ca alegerile parlamentare din acest an să fie amînate, ca să se reușească implementarea sistemului electoral mixt.

“Coaliția nu are o poziție comună, evident că modificarea Codului Electoral rămîne pentru următoarele legislaturi. Și PLDM este contra și cred că consideră că pe liste vor obține un rezultat mai bun, dar s-ar putea să le pară rău că nu au susținut această inițiativă”, a spus Mihăeș.

Chiar dacă anterior PDM insista ca alegerile parlamentare să fie amînate, PLDM a fost ferm pe poziție precizînd că, “data alegerilor parlamentare ordinare nu va fi modificată de dragul adoptării eventualelor modificări la Codul electoral".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?