X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Transnistria amenință ca va întrerupe dialogul

7 feb. 2014,, 13:07   Societate
4107 4
Foto: vesti.md
Ministerul de externe al autoproclamatei RMN și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că specialiștii în economie din Transnistria și Republica Moldova nu pot ajunge la un consens în problemele din domeniu.

Potrivit Serviciului de presă al instituției, în cadrul ședinței extraordinare a grupelor de experți pe probleme economice din partea Chișinăului și Tiraspolului, care a fost convocată din cauza „măsurilor întreprinse anterior de Moldova privind perceperea accizelor la mărfurile importate de agenții economici transnistreni, experții moldoveni nu doar că s-au eschivat de la identificarea unor căi de reglementare a disensiunilor apărute, dar nici nu au găsit de cuviință să explice argumentat motivele adoptării acestor modificări necoordonate în legislația fiscală a Republicii Moldova”. Partea transnistreană consideră că modificările operate „înrăutățesc situația unor agenți economici din Transnistria și distrug sistemul existent de relații cu organele moldovenești la efectuarea operațiunilor de comerț extern”.

Pretinsul MAI de la Tiraspol atenționează că „refuzul părții moldovenești de a explica motivele adoptării acestor noi mecanisme discriminatorii față de importul transnistrean pun la îndoială perspectivele de mai departe ale dialogului dintre părți pe întreg spectrul de probleme”.

Experții transnistreni se plîng, de asemenea, că „partea moldovenească nu a ținut cont de propunerea privind actualizarea actualului mecanism de folosire a pămîntului de către fermierii moldoveni în raionul Dubăsari din Transnistria”. „Ministerul de externe al RMN consideră că această problemă este politizată artificial și nejustificat de partea moldovenească”, se arată în declarație.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?