Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Un deputat a expediat trei interpelări către Procuratură, SIS și MAI (VIDEO)

7 feb. 2014,, 12:09   Politică
4789 2
Foto: noi.md
Liderul Partidului Acțiunea Democratică, deputatul Mihai Godea, a expediat Procuraturii Generale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului de Informație și Securitate trei interpelări. Deputatul solicită instituțiilor să-i pună la dispoziție informațiile complete de care dispun, cu privire la numărul de cetățeni reținuți de către forțele de la Tiraspol, statutul legal al acestor persoane, calificarea legală a numărului de cazuri în care au colaborat organele de drept din Chișinău cu forțele regimului de la Tiraspol la reținerea persoanelor.

Sesizarea a fost depusă după reținerea directorului Liceului „Lucian Blaga” și altor persoane.

„Nu trebuie ca un caz ca acesta să ajungă pe masa președintelor din țările europene pentru ca organele de drept ale Republicii Moldova a se autosesizeze. Cazul Iovcev trebuie sa genereze o reacție sistemică”, a spus deputatul.

„Suveranitatea și independența Republicii Moldova, pe care o protejează partenerii noștri internaționali, îi împiedică să recunoască în locul Chișinăului oficial un adevăr simplu și clar: statul Republica Moldova este supus agresiunilor externe, iar raioanele de est sînt ocupate militar de către mercenarii plătiți de Federația Rusă. Mimarea unor relații civilizate cu Tiraspolul și Kremlinul amplifică și mai mult problema și pun în pericol siguranța tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, a spus deputatul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?