X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Delegaţia rusă a împiedicat discuţiile despre incidentul de la Parcani în şedinţa CUC

7 feb. 2014,, 10:20   Societate
3685 0
Foto: vesti.md
Reprezentanţii Federaţiei Ruse şi cei ai Transnistriei au împiedicat discuţiile asupra incidentului de la Parcani în şedinţa de joi a Comisiei Unificate de Control (CUC), care a avut loc la Bender.

Solicitat de agenţia „Infotag”, membrul delegaţiei Republicii Moldova în CUC Serghei Golovaci a spus că partea rusă, reprezentată prin conducătorul său Vasili Corcimari, a cerut o pauză de o săptămînă „pentru a studia situaţia”.

Conform spuselor lui Golovaci, s-a propus includerea pe agenda şedinţei a chestiunii privind reţinerea a şase pacificatori moldoveni şi a directorului liceului moldovenesc „Lucian Blaga” din Tiraspol, Ion Iovcev, dar şi a celei cu privire la declaraţia ultimativă a KGB-ului autoproclamatei RMN cu cerinţa de evacuare a tuturor instituţiilor Republicii Moldova din Bender pînă la 22 februarie.

„Noi am dorit să auzim de la colegii din CUC şi observatorii din Zona de securitate viziunea lor asupra acestei situaţii, aprecierea juridică a acesteia, dar şi să determinăm metodele de evitare a unor astfel de incidente pe viitor. Dar reprezentanţii Federației Ruse şi ai Transnistriei au votat pentru amînarea acestui subiect pentru joia viitoare, iar noi am fost nevoiţi să acceptăm, pentru că deciziile CUC se adoptă prin consens”, a explicat Golovaci.

Miercuri, în localitatea Parcani de pe malul stîng al Nistrului, reprezentanţii ministerului tiraspolean de interne au reţinut un automobil în care se aflau directorul şi contabilul liceului. În timpul controlului, celor doi le-au fost confiscate 114 mii de lei, destinați achitării salariilor cadrelor didactice ale instituţiei de învăţămînt. Organele de forţă transnistrene susţin că banii trebuiau declaraţi la intrarea în regiune, altfel introducerea acestora este calificată drept contrabandă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?