Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sistemul de justiție din Moldova este o agenție care prestează servicii de lux – declarație (VIDEO)

6 feb. 2014,, 14:56   Societate
3642 1
Foto: noi.md
Structurile de drept din Republica Moldova lucrează la comanda unor persoane influente în stat, care mituiesc judecătorii în schimbul luării anumitor decizii. O declarație în acest sens a fost făcută de vicepreședintele Mișcării Populare Antimafie, Daniela Bodrug, în cadrul unei conferințe de presă.

„Sistemul de justiție din Moldova nu este nimic altceva decît o agenție care prestează servicii de lux. Astfel, cel care ordonă plătește de la 5000 pînă la zeci de mii de euro pentru ca un criminal să fie eliberat sau dimpotrivă, o persoană să fie întemnițată. Cu toate reformele despre care ne vorbește conducerea acestei țări, sistemul de justiție a fost și este o agenție care deservește interesele politice, de clan și de grup”, a precizat Bodrug.

În acest sens, reprezentanții Mișcării Antimafie susțin că Procuratura Generală a mușamalizat un caz de omor produs în vara anului 2013. Potrivit spuselor Danielei Bodrug, presupusul autor al crimei încă nu a fost tras la răspundere, fiind protejat de anumite persoane cu influență în structurile puterii.

„Ei încearcă să caute un țap ispășitor în acest caz. Așa lucrează Procuratura în favoarea criminalilor și în defavoarea dreptății”, a mai spus Bodrug.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?