X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Analist politic despre viitorul Ucrainei în cazul victoriei opoziției

5 feb. 2014,, 03:43   Externe
48312 11
Foto: mir24.tv
În cazul în care în Ucraina învinge opoziția, aceasta nu înseamnă că protestatarii vor obține rezultatul pe care și-l doresc, a declarat analistul politic ucrainean Iuri Romanenko pentru mir24.tv.

Potrivit acestuia, noul prim-ministru al țării, cu o mare probabilitate, va fi "pro-occidental". "Premierul va fi pro-occidental și, de fapt, va avea loc o trecere în revistă în ajunul alegerilor prezidențiale, care în virtutea logicii unei asemenea situații vor avea loc în toamnă. Alternativ, în țară ar putea avea loc reforma constituțională, cu trecerea la republica parlamentară", - sugerează expertul.

"În Ucraina se va instaura regimul în cadrul căruia Rusia va domina din punct de vedere economic, iar politic va fi un guvern pro-occidental, care va demonstra schimbarea și "victoria grea a poporului în lupta pentru libertățile democratice". Nu aș fi surprins dacă se va semna o formă de asociere cu UE. Iulia Timoșenko va fi eliberată pentru tratament medical în străinătate. Dar suflul schimbării va fi, de fapt, o iluzie. În realitate nu se va schimba nimic, pentru că va fi doar un nou consens oligarhic unde se vor schimba fețele, dar nu se va schimba esența regimului", - a spus analistul.

"Regimul va fi slab, pentru că elita va guverna pe vechi, iar sprijinul extern nu va fi suficient. Situația economică se va deteriora. Politicienii vor miza pe contradicțiile dintre regiuni, aprofundînd ruptura. În final poporul se va coace pentru o nouă revoltă. Aceasta va fi deja specifică, deoarece nu vor mai fi iluzii. Cine va cîștiga, acela va lua totul. Bătălia va fi acerbă, dar scurtă. Mizeria îndelungată nu va fi tolerată nici de Rusia, nici de Occident", - a rezumat Iuri Romanenko.

Amintim că în Ucraina a treia lună continuă confruntarea de stradă dintre autorități și protestatari, care insistă pe organizarea alegerilor prezidențiale anticipate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?