Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Reșetnicov: Declarațiile lui Filat reprezintă o ofensă la adresa întregului popor

31 ian. 2014,, 16:26   Politică
5050 7
Foto: obzormd.com
Partidul Comuniștilor respinge acuzațiile aduse de liderul PLDM, Vlad Filat, potrivit cărora PCRM poartă responsabilitate pentru destabilizarea situației din Găgăuzia. Solicitat de NOI.md, deputatul comunist Artur Reșetnicov a declarat că afirmațiile lui Filat constituie o ofensă la adresa întregului popor, întrucît de vină pentru situația creată în Găgăuzia se face guvernarea de la Chișinău.

Mai mult, Reșetnicov opinează că, prin asemenea declarații, Filat lovește în propriii colegi de coaliție, de vreme ce pentru organizarea referendumului s-au pronunțat majoritatea deputaților din cadrul Adunării Populare a Găgăuziei, care sînt membri ai PD și PLDM.

„Această declarație a unui fost premier demis pentru acte de corupție este o ofensă la adresa poporului, dar și o piatră aruncată spre propriii colegi de coaliție. Situația tensionată din Găgăuzia este cauzată de guvernarea proastă, dar și de faptul că nu a fost luată în considerare doleanța poporului. Adunarea Populară a Găgăuziei a votat unanim pentru desfășurarea referendumului, dar noi sîntem în opoziție în parlamentul local, pe cînd majoritatea o deține PD și PLDM”, a precizat Reșetnicov.

Deputatul comunist susține că pentru PCRM nu prezintă interes ceea ce are de spus Vlad Filat, în condițiile în care acesta și-ar fi ratat cariera politică prin actele de corupție pe care le-a comis.

„PCRM va continua să acționeze în interesul cetățenilor. Pe noi nu ne interesează opinia unui ratat politic așa cum este Vlad Filat. Faptul că a fost demis spune totul despre acest politician”, a conchis Reșetnicov.

Menționăm că fostul premier Vlad Filat a declarat în cadrul unui interviu că inițierea referendumului din Găgăuzia este o tentativă de destabilizare a situației, în spatele căreia stă Partidul Comuniștilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?