Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Primăria a pierdut DEFINITIV PROPRIETĂȚILE din Parcul „La izvor”

30 ian. 2014,, 16:56   Societate
4642 1
Foto: adevarul.ro
Primăria Capitalei a pierdut definitiv procesul intentat în legătură cu vînzarea unor proprietăţi din Parcul „La izvor” , care au ajuns la „Finpar Invest”, companie controlată de Vlad Plahotniuc, relatează Adevărul.

Pe 22 ianuarie Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ lărgit al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) a respins recursul Consiliului Municipal şi al Primăriei Chişinău şi a menţinut hotărîrea Curţii de Apel Chişinău din 1 februarie 2013, prin care a fost apreciată drept legală privatizarea restaurantului „La izvor“ şi vînzarea terenului adiacent de 0,41 hectare.

Astfel, au fost epuizate toate căile de atac. Instanţele şi-au motivat decizia prin faptul că, pînă la vînzare, imobilul şi terenul se aflau în proprietatea statului, iar Agenţia Proprietăţii Publice era în drept să-l înstrăineze firmei Gerex-Cons SRL, care a fuzionat ulterior cu „Finpar Invest”. Ultima ar face parte din grupul de companii controlate de politicianul Vlad Plahotniuc. De cealaltă parte, Diana Gurschi, şefa Direcţiei asistenţă juridică din cadrul Primăriei Chişinău, susţine că terenul nu putea fi privatizat fără acordul administraţiei locale, deoarece era la balanţa Întreprinderii Municipale „Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Verzi”. Autorităţile locale susţin că au aflat post-factum că restaurantul şi terenul aferent au fost vîndute de către Agenţia Proprietăţii Publice.

De asemenea, Consiliul Municipal Chişinău ar urma să transmită în proprietatea companiei „Finpar Invest” cele două insule de pe lacul din Parcul „La izvor“, supranumite de basm, cu o suprafaţă de circa 1,1 hectare. „Şi în acest caz există de un an o decizie definitivă a instanţei, dar aceasta nu a fost încă executată pentru că firma nu a depus o solicitare în acest sens”, precizează Diana Gurschi.

Administratorul de la „Finpar Invest”, Ghenadie Sajin, spune că, în curînd, în zonă va fi ridicat „un obiectiv de menire socială”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?