X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Michael Schumacher îi ÎNGRIJOREAZĂ din ce în ce mai tare pe medici

29 ian. 2014,, 10:34   Sport
4138 0
Foto : rtv.net
Au trecut 30 de zile de la accidentul grav suferit de Michael Schumacher la schi, pe pîrtia Meribel, iar septuplul campion mondial de Formula 1 se află în continuare în comă, la spitalul din Grenoble, în timp ce informaţiile cu privire la starea sa de sănătate s]nt cenzurate cu atenţie de medici şi de familie.

Michael Schumacher îi îngrijorează din ce în ce mai tare pe medici. Întrebat de AFP cu privire la starea de sănătate a lui Michael Schumacher, purtătorul de cuvînt al campionului german, Sabine Kehm, a revenit la ultimul raport medical, emis pe data de 17 ianuarie, calificînd starea fostului mare pilot de Formula 1 ca fiind "stabilă", dar mult mai "critică" decît înainte, fără a oferi alte amănunte

În continuare, medicii s]nt extrem de îngrijoraţi cu privire la starea sa, iar Gérard Audibert, responsabilul unităţii de reanimare neurochirurgicală de la Spitalul din Nancy a declarat: "Impactul traumei va provoca un edem. Este ca atunci cînd apare o umflătură după ce ţi-ai luxat glezna".

Profesorul Jean Mantz, şeful Departamentului de Anesteziologie la Spitalul Bichat Mourier-Beaujon-Louis din Paris, a declarat la rîndul său: "Coma poate fi prelungită zile sau săptămîni, dar cu toate acestea durata medie de comă la leziunile cerebrale traumatice grave este de ordinul a 15 zile. S]nt rare cazurile cînd coma artificială depăşeşte trei săptămîni".

Chiar dacă Schumacher şi-ar reveni, profesorul Mantz avertizează: "Momentul în care pacientul se poate recupera la nivel neurologic şi calitatea recuperării s]nt imposibil de prezis cu certitudine astăzi".
Profesorul Audibert spune şi el că un handicap definitiv într-un caz ca al lui Michael Schumacher poate fi constatat abia la doi an de la accident.

Pe acest fost de incertitudine, Corinna Schumacher, soţia campionului, a luat o decizie de ultimă oră. Conform presei din Germania, ea a decis ca Schumi să fie vizitat doar de familie şi prieteni foarte apropiaţi. Decizia a fost luată pentru a evita apariţia în presă a informaţiilor despre starea de sănătate a campionului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?