Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Activizarea organelor de forţă ale Transnistriei denotă existenţa unor scheme criminale

28 ian. 2014,, 13:18   Societate
4795 4
Foto: europalibera.org
„Activizarea organelor de forţă ale Transnistriei în zona de securitate este dovada existenţei unor scheme criminale şi implicarea acestora în reformarea pieţei ilegale”, consideră directorul filialei din Odesa a Universităţii de Stat de Studii Strategice din Ucraina, Artiom Filipenko.

Solicitat de „Infotag”, acesta a amintit, comentînd ultimele solicitări dure ale KGB referitoare la retragerea din Bender a poliţiei moldoveneşti, că Transnistria este una dintre cele mai militarizate regiuni din spaţiul postsovietic.

„Chiar dacă e să ne bazăm pe datele oficiale cu privire la numărul forţelor armate din Transnistria – pînă la 7,5 mii de persoane, iar cifra formală a populaţiei din regiune fiind de 500 de mii persoane, numărul de 7,5 mii este destul de mare. La această cifră urmează a adăuga diverse organe de drept – MAI, KGB, escadrilele de cazaci, va rezulta o armată destul de impunătoare”, a spus Filipenko.

Potrivit lui, „formal, existenţa acestora este motivată prin pericolul de agresiune din partea Moldovei, dar organele de forţă din Transnistria, într-un mod sau altul, sînt implicate în diverse scheme de contrabandă, sînt folosite la soluţionarea problemelor cercurilor de afaceri strîns legate de liderul transnistrean Evgheni Şevciuk şi de anturajul acestuia”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?