Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Presa: Merkel "înfuriată" de cele mai recente evoluții din Ucraina

24 ian. 2014,, 01:13   Externe
22747 29
Foto: obozrevatel.com
Cancelarul german Angela Merkel a spus că este "furioasă" din cauza situației, care se dezvoltă în Ucraina și a cerut autorităților să respecte legea și drepturile fundamentale ale cetățenilor, transmite UNIAN.

Potrivit publicației americane The Wall Street Journal, Merkel, nu a ales expresiile cînd a subliniat că Guvernul german este extrem de preocupat de situație și îl îndeamnă pe președintele Viktor Ianukovici să evite vărsarea de sînge și să apere protestatarii.

Cu toate acestea, potrivit publicației, Germania nu ia în considerare impunerea de sancțiuni Ucrainei ca un răspuns eficient în circumstanțele create, dar propune un dialog direct pentru a evita violența.

"Ne așteptăm ca guvernul ucrainean să facă totul pentru a proteja libertățile democratice, în special dreptul la întrunirile pașnice și dreptul la protecția vieții și eliminarea violenței. Sîntem foarte îngrijorați, ba nu îngrijorați – sîntem furioși din cauza modalității în care au fost adoptate legile și cum au fost puse sub semnul întrebării drepturile fundamentale", - a spus Merkel.

Anterior s-a anunțat că joi, 23 ianuarie, președintele Viktor Ianukovici a avut o convorbire telefonică cu cancelarul german Angela Merkel. În cadrul convorbirii părțile au discutat posibilitățile soluționării pașnice a crizei politice și modalitățile de stabilizare a situației din Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?