X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Scandal în România: președintele "rusofob" Băsescu este "omul rușilor"

22 ian. 2014,, 03:01   Externe
29644 9
Foto: realitatea.ro
În România a izbucnit un scandal politic în legătură cu informațiile făcute publice în mass-media, potrivit cărora fiica mai mare a președintelui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, în calitate de notar a servit interesele companiei "Gazprom". Canalul TV românesc Antena3 a prezentat documente, care atestă că Ioana Basescu a legalizat în calitate de notar diverse tranzacții cu implicarea societății sîrbești, o filială a "Gazprom". Potrivit Antena3, intermediar în tranzacțiile efectuate a fost ministrul economiei de atunci, Ion Ariton, iar Ioana Basescu a încasat în urma acestei afaceri peste 200 de mii de euro.

Băsescu însuși, comentînd în timpul unei conferințe de presă pentru un jurnalist de la Antena3 această informație, a acuzat mass-media de minciună și denaturarea faptelor . " Fiica mea nu a obținut niciodată bani de la "Gazprom". Știți ce face un notar? Eu nu vă contrazic că Ioana poate avea legalizare de acte, de la oricine. A făcut fiica mea un contract cu Gazprom? Dacă a legalizat acte nu înseamnă că a luat bani de la Gazprom", - a afirmat seful statului.

Ulterior, purtătorul de cuvînt al președintelui a precizat, într-un comunicat, că Traian Băsescu nu a avut nicio întîlnire cu reprezentanți ai companiei Gazprom pe întreaga durată a mandatelor de președinte.

La rîndul său, premierul român, Victor Ponta, a declarat în cadrul unui briefing de presă, la 20 ianuarie că președintele Băsescu "încetează să mai fie rusofob, atunci cînd vine vorba de bani". "După ce atîţia ani domnul Băsescu s-a dat marele antirus, se pare că nu e chiar aşa antirus în realitate. Cînd e vorba de bani, nu mai e. Eu cred că nu trebuie să fim nici anti Rusia, nici pro Rusia. Trebuie să fim pro România, ceea ce domnul Băsescu nu a fost niciodată şi în acest ultim an chiar deloc", - a declarat prim-ministrul.

La rîndul său, consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu a scris duminică seara, pe contul său de Facebook, despre un posibil scenariu ce ar viza o nouă suspendare a lui Traian Basescu: "Asta e planul din mințile înfierbîntate. Scandalul fabricat Gazprom-Traian Băsescu omul rușilor – suspendare în Parlament pentru înaltă trădare. Și nici Occidentul nu o să zică nimic, pentru că, desigur, e o sancțiune pe care Parlamentul o dă rușilor".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?