Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Fără despăgubiri pentru victimele ghețușului de pe trotuare

21 ian. 2014,, 16:05   Societate
3939 2
Foto: libertatea.ro
Primăria capitalei nu a prevăzut în bugetul municipal pentru 2014, alocații pentru persoanele care au avut de suferit în urma căzăturilor pe gheața formată pe trotuare. Autoritățile administrației publice locale nu sînt obligate, prin vreo reglementare juridică, să acorde aceste compensații, a precizat pentru NOI.md șeful Serviciului de presă al Primăriei, Vadim Brînzaniuc.

Potrivit sursei citate, acordarea despăgubirilor pentru persoanele care și-au fracturat mîinile sau picioarele din cauza poleiului de pe trotuare, poate fi dispusă doar de primarul capitalei. Brînzaniuc afirmă totuși că în prezent Primăria nu dispune de resurse financiare suficiente pentru a acorda aceste compensații.

„Am avut așa cazuri cînd primarul a dispus acordarea de ajutoare materiale unor persoane care au fost traumatizate. Dar atunci a fost o decizie singulară și era vorba de traumatisme mai serioase. În prezent bugetul Primăriei nu ne permite să acordăm astfel de compensații”, a precizat Brînzaniuc.

Menționăm că în alte țări europene, persoanele care au avut de suferit din cauza ghețușului sau a zăpezii pot acționa în judecată administrația publică locală pentru a cere despăgubiri. Amintim că pe parcursul zilei de ieri circa 160 de persoane s-au ales cu fracturi la mîini sau picioare în urma căzăturilor pe gheață.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?