Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldovenii din nordul Italiei preferă să revină acasă după asistență consulară, după închiderea consulatului din Bologna

20 ian. 2014,, 09:45   Societate
3560 0
Foto: terichlist.com
A trecut o lună și jumătate de cînd Consulatul General al Republicii Moldova din Bologna a fost închis, iar deschiderea noilor sedii consulare la Milano şi Padova întîrzie. Consulatul de la Bologna a fost unul din cele mai solicitate consulate ale Republicii Moldova din străinătate (22 828 de servicii consulare prestate pe parcursul anului 2012).

În prezent, soluţionarea urgenţelor presupune pentru moldovenii din nordul Italiei (unde se află aproximativ 80% din numărul total al moldovenilor), inevitabil, o călătorie la Roma, aflată la sute de kilometri distanţă. Din acest motiv, unii cetățeni ai Republicii Moldova preferă să efectueze un zbor acasă, care implică aceleaşi cheltuieli ca bani şi timp.

Reamintim că conform asigurărilor și declarațiilor oficialilor moldoveni, Consulatul de la Milano urma să-și înceapă activitatea cel tîrziu, imediat după sărbători, îndată ce va fi amenajat noul sediu. La Padova, conform declarațiilor menționate, oficiul consular va fi operativ în primele luni ale anului 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?