X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Inspectorii de poliție recunosc că folosesc automobile cu numere de înmatriculare false (FOTO)

18 ian. 2014,, 11:25   Societate
9088 0
Foto: noi.md
Șefii cîtorva inspectorate de poliție din țară, dar și subalternii acestora folosesc automobilele de serviciu cu numere de înmatriculare false, în scopuri personale. Această constatare a fost făcută în urma unei investigații a Ziarului de Gardă, care a dezvăluit mai multe cazuri de acest gen.

Potrivit publicației, printre polițiștii care recurg la aceste ilegalități se numără și șeful Inspectoratului de Poliţie Teleneşti. Ion Furtună a recunoscut, pentru publicație, că folosește uneori plăcuțe de înmatriculare false „Se mai procedează să schimbăm numerele în anumite situaţii. Se permite în scopuri de serviciu. Prin lege se permite, atunci cînd documentăm ceva”, a afirmat şeful Poliţiei Teleneşti, fără a spune de unde şi cum a făcut rost de plăcuţele false.

Potrivit publicației, și șeful Secţiei securitate publică de la IGP Teleneşti, Vitalie Roșca, şi-ar fi schimbat plăcuţa de înmatriculare de la automobilul de serviciu. Polițistul a negat însă această informație pentru jurnaliști.

Reprezentanții MAI spun că au fost pornite zeci de anchete de serviciu pe faptul folosirii de către polițiști a plăcuțelor cu numere de înmatriculare false. „Avem o sumedenie de cazuri. Legea nu le permite să aibă numere false. Este o excepţie doar pentru automobile speciale, care sînt folosite în situaţii operative, dar să-ţi pui orice număr la automobil nu se permite”, a precizat şeful Serviciului securitate internă şi combatere a corupţiei din cadrul MAI, Vladimir Maiduc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?