Transnistria stiri: 1439
Preşedintele stiri: 4049

Expert: În Ucraina a avut loc o lovitură de stat

18 ian. 2014,, 15:10   Externe
22079 21
Foto: kontry.net
Președintele Ucrainei Viktor Ianukovici a semnat cinci proiecte de lege, care în mass-media au fost numite represive. Documentele, în special, vizează modificarea statutului judecătorilor, simplificarea procedurii de retragere a imunității deputaților, cenzura pe Internet. În plus, se introduce răspunderea penală pentru calomnie și defăimarea monumentelor gloriei militare.

Analistul politic Andrei Okara a declarat pentru postul de radio RSN (Russkaia Slujba Novostei), că "întregul pachet de legi va genera sabotarea mașinii de stat", deoarece "nu există loialitate față de regim".

"Există un consens deplin în cercurile intelectuale, în rîndul experților, că în Ucraina s-a produs o lovitură de stat. Că în Ucraina nu au rămas organe legitime ale puterii de stat ", - consideră expertul.

Politologul a declarat că legile au fost adoptate recent "cu încălcarea tuturor regulamentelor Radei Supreme – s-a votat manual, ignorînd sistemul electronic, fără numărarea voturilor" de către comisia specială care trebuia creată pentru acest tip de vot.

"Toate aceste legi sînt, în general, mult mai dure decît în Rusia, și, bănuiesc, decît în Belarus. Este într-adevăr foarte serios și a alarmat societatea ucraineană", - a concluzionat A. Okara.

Ca un exemplu de reacție la legile adoptate, expertul a invocat predarea mandatului de către deputatul din opoziție, Anatolii Grițenko, care "crede că în Ucraina nu mai există parlament".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?