X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Cazul de colectare a banilor într-o instituție de învățămînt va fi investigat

17 ian. 2014,, 11:16   Societate
4120 2
Foto: photos.casata.md
Ministerul Educației a demarat procesul de investigare a cazului relatat în mass-media privind sesizările din partea părinților despre colectările de mijloace financiare în cadrul Liceului „Mircea Eliade” din mun. Chișinău. Despre aceasta anunță Ministerul, menționînd că deja a solicitat explicații directorului instituției, transmite NOI.md.

Ministerul Educației consideră drept inadmisibilă forțarea părinților sau oricăror altor persoane pentru a efectua plăți în favoarea instituțiilor de învățămînt. „Este interzisă implicarea sub orice formă a managerilor școlari și profesorilor în procesul de colectare și administrare a donațiilor provenite din alte surse decît cele bugetare. Ministerul cere managerilor instituțiilor de învățămînt să respecte necondiționat prevederile ordinelor cu privire la interzicerea colectărilor de bani în scopul organizării examenelor de absolvire în învățămîntul preuniversitar, sesiunea 2013”, menționează sursa citată.

În acest context, Ministerul salută poziția civică a părinților și încurajează implicarea acestora în activitatea instituțiilor de învățămînt în vederea combaterii practicilor de colectare ilicită de bani.

Menționăm că elevii liceului „Mircea Eliade” din Chișinău trebuie să achite o taxă anuală de peste 3.000 de lei. O asemenea decizie a fost luată de Consiliul fundaţiei instituţiei, iar anunţul a fost distribuit elevilor de diriginţii claselor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?