Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Clarvăzătoarea a prezis transferul capitalei Kazahstanului

16 ian. 2014,, 02:25   Externe
6803 0
Foto: ruvr.ru
Clarvăzătoarea Bahît Jumatova consideră că, în 2014, Astana va înceta să mai fie capitala Kazahstanului, selecționata republicii nu va înregistra succese la Olimpiada de iarnă de la Soci, iar o serie de oficiali vor fi implicați în procese de judecată.

Potrivit clarvăzătoarei, noul an va fi cel mai profitabil și de succes pentru cazahi în ultimii 13 ani, dar locuitorii țării ar trebui să se teamă de OZN-uri și revolte, de genul celeia care a avut loc la sfîrșitul lunii august 2013 în Alma-Ata, după un concert gratuit al interpretului kazah Kairat Nurtas.

Prima capitală a Kazahstanului independent a devenit cel mai mare oraș al țării, Alma-Ata. În 1997, președintele Nursultan Nazarbaiev a mutat capitala la Akmola, un an mai tîrziu redenumind-o Astana.

Aktau (din kazahă - "munte alb"), pînă în 1991 se numea Șevcenko, capitala regiunii Manghistau din Kazahstan.

Jumatova a promis Kazahstanului o serie de schimbări importante. În special, în opinia sa, capitala țării va fi mutată în 2014 de la Astana la Aktau, pe coasta Mării Caspice.

"Dacă autoritățile vor reuși să ridice acest oraș, oamenii vor obține sprijinul spiritelor și strămoșilor. Acolo ar trebiu să conducă o femeie", - a declarat Jumatova într-un interviu pentru "Megapolis". De asemenea, ea a promis că în 2014 va fi redenumită funcția primarilor din Kazahstan "akim". Potrivit ei, noua denumire va consta, de asemenea, din patru litere.

Jumatova a prezis demisia președintelui Băncii Naționale a Kazahstanului, Kairat Kelimbetov, remanieri în sistemul judiciar, activizarea luptei împotriva corupției, precum și o creștere a influenței fiicei lui Nursultan Nazarbaiev, Dariga.

Clarvăzătoarea recomandă, de asemenea, kazahilor să-și păstreze economiile în dolari, ca urmare a deprecierii monedei naționale și a declarat că nu "vede" o bună performanță a echipei olimpice a republicii. Mai mult decît atît, Jumatova a avertizat că în anii următori Kazahstanul se va confrunta cu un val de imigranți din alte țări din Asia Centrală.

În previziunile sale Jumatova nu se referă la problemele de politică externă și incidentele din lume. Cu toate acestea, ea a promis că Ucraina ar putea semna acordul de asociere cu UE, dar, în opinia sa, Europa "nu poate face nimic pentru" ucraineni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?