Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cele mai periculoase țări în care să fii creștin

12 ian. 2014,, 12:52   Externe
6376 0
Foto: img.rl0.ru
Zi de zi, milioane de creștini sînt persecutați din cauza credinței lor. Televiziunea și presa seculară vorbesc prea puțin despre starea critică a credincioșilor care trăiesc sub amenințare în fiecare zi.

În fiecare an, organizația Open Doors International alcătuiește la fiecare început de an un clasament de 50 de țări unde este cea mai mare persecuție religioasă a creștinilor. The World Watch List, cum este numită această listă, include toate confesiunile creștine din aceste țări, iar accentul este pus pe persecuția credinței, nu pe persecuția politică, economică, socială sau etnică.

Conform listei alcătuite în luna ianuarie, Coreea de Nord a rămas pe locul 1 în 2013. Este al doisprezecelea an în care regimul nord coreean se menține pe această poziție ingrată.

„Oricine îndrăznește să se numească urmaș al lui Cristos va fi persecutat cu barbarie”, a afirmat președintele organizației Open Dorrs, David Curry.

CIA estimează că în această țară comunistă locuiesc 24 de milioane de oameni. Se estimează că 2%, sau 480 000 sînt creștini. „Credem că în taberele de concentrare din Coreea de Nord sînt închiși cel puțin 50 000 de creștini”, a spus Curry.
În timp ce acest stat comunist este cel mai periculos stat în care să fii creștim, nouă din primele 10 țări cele mai periculoase pentru creștini – Somalia, Siria, Irak, Afghanistan, Arabia Saudită, Maldive, Pakistan, Iran și Yemen, sînt majoritar islamice.

„36 din cele 50 de țări de pe lista alcătuită de noi extremismul islamic este principalul factor de persecuție”, a spus Curry. „Este foarte periculos să fii creștin într-o țară dominată de extremism islamic.”

Conflictele care s-au dezlănțuit în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Siria, nu fac decît să îngreuneze situația creștinilor. Curry a spus că există o corelare între aceste state și nivelul de persecuție al creștinilor. „Problema nu este reprezentată doar de faptul că unele guverne sînt corupte și asupresc creștini, dar în multe din aceste țări, guvernul nu este îndeajuns de puternic, sau alege să nu apere țintele ușoare reprezentate de biserici, sau de adunările în care se întîlnesc creștinii.”

Open Doors a declarat că numărul celor care au murit pentru credința lor s-a dublat anul trecut. Majoritatea creștinilor au fost uciși în Siria.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?