Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Climatolog: În anul 2014 ne putem aştepta la fenomene meteo extreme

11 ian. 2014,, 12:20   Ştiinţă şi IT
9756 0
Foto: romaniatv.net
În anul 2014 ne putem aştepta, în urma schimbărilor climatice, la prezenţa unor fenomene extreme precum valuri de căldură foarte mare în sezonul cald sau precipitaţii intense care pot cădea în perioade foarte scurte de timp, a declarat climatologul Roxana Bojariu pentru RomaniaTV.net.

Dacă anul 2013 a fost unul liniştit din punctul de vedere al fenomenelor meteo extreme, în 2014 ne putem aştepta la aşa ceva. Mai mult, experţii britanici au estimat că 2014 va fi, la nivel global, unul din cei mai călduroşi din istorie.

"În privinţa anului 2014, pe fundalul modificărilor în statistică parametrilor meteorologici datorate schimbării climatice ne putem aştepta la prezenţa unor fenomene extreme, precum valuri de căldură în sezonul cald, precipitaţii intense care pot cădea în perioade foarte scurte de timp. Anume cînd şi/sau cu ce frecvenţa se pot produce aceste tipuri de fenomene în anul 2014 nu poate fi precizat acum", explică Roxana Bojariu.

"La nivel global, se poate spune un pic mai mult: colegii de la serviciul meteorologic britanic au estimat că anul 2014 poate fi unul din cei mai călduroşi din întrega perioada de înregistrări sistematice care începe la mijlocul secolului XIX. Un an cu temperatura record la nivel global nu însemna însă automat temperatura record şi la scări spaţiale mai fine (la nivelul Europei şi la nivelul unei țări anume), " a mai spus climatologul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?