Transnistria stiri: 1396
Preşedintele stiri: 4043

Șeful Inspectoratului Fiscal cere revizuirea statutului instituției

10 ian. 2014,, 09:00   Societate
5075 2
Foto: press.md
Serviciul Fiscal de Stat (SFS) nu poate avea în prezent randamentul unei structuri care activează cu maximă eficienţă. De acest lucru se arată convins șeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, care a cerut revizuirea statului instituției în acest sens.

Potrivit funcționarului, Serviciul Fiscal ar trebui să aibă noi pîrghii şi împuterniciri pentru a putea activa mai eficient. „Remodelarea statutului SFS presupune intervenţii serioase şi pe interior, prin reformarea şi modernizarea structurii, care să ducă la optimizarea cheltuielilor şi economisirea banului public. Banii alocaţi de la buget trebuie gestionaţi cu maximă eficienţă, iar operarea celor propuse va crea, în perspectivă, condiţii propice pentru regionalizarea SFS şi, eventual, pentru crearea unei singure instituţii de stat, care să preia funcţiile fiscului şi ale Serviciului Vamal”, a precizat Ion Prisăcaru.

Propunerile făcute de șeful fiscului urmează a fi introduse într-un proiect de lege, care va fi propus spre examinare Guvernului și Parlamentului.

În cadrul ședinței de lucru a funcționarilor de la fisc a fost abordată și problema asigurării securităţii inspectorilor fiscali, care sînt amenințați în unele cazuri de către evazioniști.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?