Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Într-o perioadă 'foarte scurtă de timp', Ucraina va relua demersurile pentru semnarea acordului cu UE

9 ian. 2014,, 16:20   Externe
5888 4
Foto: capital.ua
Ucraina va începe fără întîrziere negocierile pentru semnarea Acordului de asociere și de liber schimb cu Uniunea Europeană, a declarat joi primul ministru ucrainean Mikola Azarov, în deschiderea reuniunii de guvern, informează agenția de presă ITAR-TASS.

Vom vorbi cu partenerii noștri europeni în limbajul cifrelor și al faptelor', a spus șeful executivului de la Kiev, subliniind că partea ucraineană 'nu poate să nu țină cont de riscuri'.

În acest sens, șeful executivului ucrainean a indicat că l-a însărcinat pe vicepremierul Iuri Boiko să efectueze o analiză profundă, pe sectoare, a eventualelor consecințe pentru economia națională în cazul creării unei zone de liber schimb cu UE, relatează agenția de presă RIA Novosti.

El a trasat membrilor guvernului său sarcina de a face pregătirile necesare pentru semnarea acordului cu UE 'într-un timp foarte scurt'.

'Aceasta este problema fiecărui membru al guvernului. În februarie trebuie să avem o imagine completă privind dezvoltarea relațiilor noastre cu UE și de coordonare cu Rusia', a afirmat Azarov, declarîndu-se încrezător că 2014 va fi un an mai bun pentru Ucraina decît cel precedent.

'Avem totul ca noul an să fie unul al stabilității și dezvoltării, ceea ce este posibil dacă societatea va fi solidară', a mai spus premierul ucrainean, în condițiile în care manifestațiile antiguvernamentale continuă, deși au mai scăzut din intensitate.

În același timp, ministrul energiei și al combustibilului Eduard Stavițki a declarat că societatea publică Naftogaz Ukrainî și gigantul de gaze rus Gazprom au convenit asupra prețului la livrările de gaze rusești Ucrainei în primul trimestru al anului 2014, urmînd ca Ucraina să importe din Rusia gaze la prețul de 268,5 dolari mia de metri cubi, conform agenției de presă Interfax.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?