Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

2013 este anul în care s-a pus punct pe tendința pesimistă privind UE – declarație

9 ian. 2014,, 11:31   Societate
4027 4
Foto: infoprut.ro
Anul 2013 contrazice pesimismul unor analiști politici autohtoni, dar și occidentali, legat de viitorul Uniunii Europene, iar pentru Moldova realizările înregistrate în această direcție constituie un început de succes. Declarații în acest sens au fost făcute de ambasadorul Republicii Moldova în Franța, Oleg Serebrian, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit ambasadorului, odată cu succesul înregistrat la Vilnius, Moldova a devenit o țară cu viitor european, în percepția presei occidentale.

„Deşi nu a fost o extindere și nici măcar nu este o extindere anunţată, totuşi succesul a două ţări, cel puţin din acest Parteneriat Estic – Georgia şi Moldova – a fost vizibilizat în presa vest-europeană şi chiar americană. Şi jurnaliştii, care sînt mai puţin prudenţi decît politicienii, chiar au consemnat faptul că aceste două ţări ar putea să aibă, mai ales, Republica Moldova, un viitor european, în sensul aderării la Uniunea Europeană”, a precizat Serebrian.

Ambasadorul Republicii Moldova în Franța a ținut să precizeze că în 2013 s-a pus capăt speculațiilor potrivit cărora Uniunea Europeană s-ar afla într-o perioadă de declin.

„Pentru noi, în principiu, anul 2013 este nu un an de cotitură, în sensul percepţiei Uniunii Europene, proiectului european, dar, cel puţin, este anul în care s-a pus punct tendinţei foarte pesimiste în analizele legate de Uniunea Europeană”, a remarcat Serebrian.

Precizăm că Republica Moldova a parafat Acordul de asociere cu UE în noiembrie 2013, documentul urmînd a fi semnat în acest an.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?