Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Telefonul dat de Papa Francisc le-a luat prin surprindere pe călugăriţe

5 ian. 2014,, 12:10   Externe
5008 0
Foto: ampress.ro
Papa Francisc a dat telefon de Anul Nou unor călugărițe din Spania, pe care le cunoștea, pentru a le transmite urări, dar ele n-au răspuns, a relatat sîmbătă AFP, citat de Agerpres. Papa nu s-a dat bătut și le-a lăsat un mesaj pe robotul telefonic, întrebîndu-le de ce nu ridică receptorul telefonului.

”Ce pot face călugărițele de le împiedică să răspundă la telefon ?”, s-a întrebat Papa Francisc, pe un ton vesel, în mesajul lăsat în prima zi a noului an pe robotul telefonic al călugărițelor de la mănăstirea din ”Ordinul Carmelitelor” din Lucena (sudul Spaniei), difuzat vineri de radioul spaniol.

”Sînt Papa Francisc”, a continuat el. ”Voiam să vă transmit urările mele de bine cu ocazia unui nou an. Voi încerca să vă contactez mai tîrziu. Dumnezeu să vă binecuvînteze !”, a încheiat Suveranul Pontif.

Responsabila mănăstirii, sora Adriana, a povestit că ea și alte patru călugărițe prezente în acea zi n-au răspuns la telefon pentru că erau ocupate cu rugăciunile lor de la mijlocul zilei.

Sora Adriana a mai spus că Papa Francisc este un prieten vechi al unora dintre călugărițele originare, ca și Sfîntul Părinte, din Argentina. În prezent, ele conduc mănăstirea din Lucena.

Amărîte că n-au fost pe fază la o așa cinste, călugărițele au încercat cu disperare să intre în legătură cu Vaticanul. A fost imposibil. Au apelat înalți ierarhi, au rugat întreaga ierarhie bisericească să le facă legătura cu Suveranul Pontif. A fost peste puterile lor. Seara, spre bucuria tuturor, Papa a sunat din nou și a vorbit cu călugărițele de care îl leagă, firește, amintiri duhovnicești de neuitat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?