Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Cum şi-a petrecut BARACK OBAMA vacanţa în HAWAII

4 ian. 2014,, 10:30   Showbiz
3408 0
Foto: segodnya.ua
Președintele american, Barack Obama, a jucat golf, ieri, cu premierul neozeelandez, John Key, în Hawaii, o foarte rară întîlnire pe perioada vacanței între liderul de la Casa Albă și un lider străin, potrivit AFP.

Barack Obama și John Key s-au întîlnit pe terenul de golf de la Kaneohe Bay, în incinta unei baze a marinei militare, situată pe coasta de nord-vest a Insulei Oahu, potrivit jurnaliștilor care îl însoțesc pe președinte.

Șeful statului american petrece în Hawaii două săptămîni, alături de familie, și a închiriat o casă situată în vecinătatea unei baze amplasate la circa 20 de kilometri de Honolulu, orașul său natal.
Președintele și John Key, însoțit de fiul său adolescent, au jucat cîteva lovituri în fața reporterilor, făcînd glume. Cel de-al patrulea jucător a fost un colaborator apropiat al lui Obama, Marvin Nicholson, scrie Agerpres.

Consilierul adjunct pe probleme de securitate națională Ben Rhodes, care călătorește împreună cu Obama în Hawaii, a scris pe contul său de Twitter: "Noua Zeelandă este unul dintre prietenii noștri cei mai apropiați și este locuită de jucători de golf foarte buni".

Este cea de-a opta partidă de golf în 13 zile de vacanță pentru Barack Obama care, de obicei, joacă împreună cu prieteni din copilărie, colaboratori și chiar bucătarul de la Casa Albă, Sam Kass.

Spre deosebire de predecesorul său George W. Bush care îi invita pe oaspeții străini la ranchul din Crawford (statul Texas), Barack Obama preferă să rămînă alături de familie sau prieteni în timpul vacanțelor ce se desfășoară în Hawaii iarna și la Martha's Vineyard vara.

Pe această insulă din Massachusetts, el a jucat golf, în 2010, cu Michael Bloomberg, la acea dată primar al New Yorkului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?