Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

În Transnistria a fost redusă de două ori rata accizelor la produsele petroliere

31 dec. 2013,, 10:05   Economie
5313 0
Foto: ava.md
În Transnistria a fost redusă de două ori rata accizelor la ulei și lubrifianți, importați în regiune, în special la motorină și gazul natural comprimat vîndut în calitate de carburant. Un decret în acest sens a fost semnat de liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Șevciuk, comunică NOI.md.

Documentul vizează perioada 1 ianuarie 2014 - 28 februarie inclusiv. În acest timp rata accizei la motorină va fi de 50 de dolari pe 1 tonă, iar la gaz natural comprimat – de 15 dolari pentru 1 mie de metri cubi. Decizia de reducere a accizelor a fost luată pentru a crea condițiile necesare de reducere a prețurilor pe piața produselor petroliere.

Ratele reduse ale accizelor vor fi aplicate agenților economici în cazul depunerii de către aceștia a informațiilor trimestriale referitoare la cantitățile de uleiuri și gaze naturale și de gaz comprimat importate și vîndute. Guvernul din Transnistria urmează să prezinte pînă la 7 martie 2014 analiza impactului deciziei asupra prețurilor la produsele petroliere eliberate și a volumului de vînzări ale acestora pe piață.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?