X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Jurnaliștii nu vor mai avea acces direct la ședințele Parlamentului (VIDEO)

30 dec. 2013,, 14:30   Societate
3916 0
Foto: noi.md
Reporterii, operatorii și fotografii nu vor mai avea posibilitatea de a urmări ședințele Parlamentului în incinta sălii legislativului, așa cum era pînă în prezent. În acest sens, în clădirea renovată a Parlamentului ședințele vor putea fi urmărite doar prin intermediul unor monitoare special amenajate într-o sală destinată reprezentanților presei.

Astfel, ședințele vor fi filmate de operatorii Parlamentului, iar imaginile vor fi transmise live într-o sală pentru jurnaliști.

„În imediata apropiere a sălii pentru jurnaliști va fi Serviciul de presă al Parlamentului, iar atunci cînd jurnaliștii vor avea anumite întrebări pentru deputați, interviurile vor fi efectuate într-un spațiu special amenajat”, a menționat președintele Parlamentului, Igor Corman.

Conducerea legislativului dă totuși asigurări că, odată cu schimbările operate, jurnaliștii nu vor fi lipsiți de dreptul la informație.

„O să fie o imagine care acoperă întreaga sală, una care acoperă prezidiul, tribuna, dar și camere care se vor focusa pe vorbitori. Jurnaliștii n-o să fie lipsiți de informație. O să fie transmise vreo 5-6 imagini prezentate în timp real”, a subliniat vicepreședintele Parlamentului Adrian Candu.

Menționăm că noul regulament pentru jurnaliști urmează a fi pus în aplicare din luna februarie 2014, cînd începe noua sesiune a Parlamentului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?