X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Guvernul va lansa un nou serviciu electronic în 2014

27 dec. 2013,, 09:00   Societate
3508 0
Foto: romanialibera.ro
Cetățenii vor avea posibilitatea să se autentifice în spațiul virtual, atunci cînd accesează serviciile electronice publice. Acest lucru va fi posibil odată cu instituirea Serviciului Electronic Guvernamental de Autentificare (MPass).

Potrivit reprezentanților Guvernului, noul serviciu va oferi un instrument unic şi flexibil de autentificare şi autorizare a utilizatorilor în sistemele informaţionale şi serviciile electronice publice. Totodată, Guvernul a aprobat planul de acţiuni pe anul 2014, privind aplicarea Programului strategic de modernizare tehnologică a guvernării.

Planul de acțiuni vizează lansarea Registrului digital agricol, crearea sistemului informaţional pentru înregistrarea tranzacţiilor de vînzare-cumpărare a imobilului, dar și a sistemului pentru depunerea online a declarațiilor de avere.

Planul mai prevede posibilitatea aplicării online la instituţiile de învăţămînt superior. Tot în 2014 urmează să fie continuat procesul de digitizare a arhivei actelor de stare civilă şi lansată digitizarea documentelor cadastrale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?