X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Detalii despre cum se pierd banii publici (VIDEO)

26 dec. 2013,, 14:19   Societate
3515 1
Foto: wordpress.com
O bună parte din banii publici se pierd fie din cauza gestionării proaste a patrimoniului public sau pentru că nu se respectă întocmai procedura de achiziții publice. La această concluzie au ajuns experții Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”, care au făcut o totalizare a tuturor iregularităților depistate în trimestrul III al anului curent de către Curtea de Conturi.

„Expert-Grup” a analizat în total patru rapoarte din cele 17 publicate de către Curtea de Conturi. Ca urmare s-au stabilit iregularități în sumă de aproape 400 de milioane de lei.

De exemplu, în cazul regularității gestionării patrimoniului public, valoarea iregularităților constatate este de 155 de milioane de lei. ”Principalele probleme, de fapt, țin de neînregistrarea patrimoniului public la Cadastru și faptul că acestea nu sînt reflectate în evidența contabilă. De multe ori problemele în cauză apar, pentru că există lacune în legislație”, a precizat expertul Tatiana Savva.

Tatiana Savva subliniază că cel mai grav este faptul că instituțiile statului nu i-au atitudine față de recomandările Curții de Conturi, continuînd să comită aceleași greșeli.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?