Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Nazarbaev: crearea Uniunii Eurasiatice nu este o încercare de a restabili Uniunea Sovietică

25 dec. 2013,, 12:18   Externe
3496 2
Foto: islam.ru
Crearea Uniunii Economice Eurasiatice a Rusiei, Belarus și Kazahstan, care trebuie de la 1 ianuarie 2015 să înlocuiscă actuala Uniune vamală , nu este o încercare de restaurare a URSS.

Acest lucru președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, l-a declarat la conferința de presă desfășurată la finalul ședinței Consiliului Economic Eurasiatic la nivelul șefilor de stat (organul suprem al Uniunii vamale) la Moscova.

"Astăzi, fără exagerare, se face istoria țărilor noastre și înființarea Uniunii Economice Eurasiatice - în adevăratul sens este un proiect inovator, care nu este o încercare de a restabili Uniunea Sovietică. Nu ne putem întoarce în trecut - aceasta este poziția noastră unică și fără echivoc. Noi mergem înainte, nu înapoi. Într-acolo unde conduc lumea asociațiile de integrare", - a spus el.

Președintele kazah a menționat că procesul de integrare se desfășoară pe bază voluntară și se realizează în beneficiul popoarelor din cele trei țări fără a urmări scopuri politice.

Nazarbaev a subliniat că la baza asociațiilor de integrare se află principii fundamentale precum pragmatismul economic, respectul, voluntariatul , egalitatea în adoptarea deciziilor și deschiderea.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?