X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Şelin i s-a adresat lui Putin cu o propunere

18 dec. 2013,, 15:09   Politică
6768 7
Foto: psdm.md
Președintele PSD, Victor Șelin, i-a adresat o scrisoare deschisă președintelui rus Vladimir Putin cu rugămintea de a amnistia cetățenii moldoveni care au încălcat regulile de migrare ale Federației Ruse.

"În ultimii ani, din Republica Moldova au plecat sute de mii de cetățeni. Eu cred că Dvs. ştiţi foarte bine că în prezent economia Republicii Moldova se menţine doar din transferurile băneşti, efectuate de către compatrioții noștri în Moldova, iar majoritatea dintre ei lucrează anume în Federația Rusă", ‒ se spune în scrisoare.

"Pentru ei lucrul în Federația Rusă este singura şansă de a supraviețui, de a-şi cîştiga hrana zilnică pentru ei şi familiile lor. În acest moment dificil pentru poporul nostru, dorim să subliniem faptul că Republica Moldova are cu adevărat mare nevoie de ajutorul Dumneavoastră".

Şelin dă în scrisoarea lui asigurări că potrivit faptelor confirmate de sondaje, marea majoritate a cetățenilor Republicii Moldova tinde anume spre Uniunea Vamală și Comunitatea Economică Eurasiatică, dar şi că între cetățenii RM și regimul aflat la putere, reprezentat de Coaliția pentru Guvernare Pro-Europeană s-a format "o prăpastie a neînţelegerilor de netrecut".

"În timp ce marea majoritate a populației pledează pentru relațiile de prietenie cu Federația Rusă, iar mai mult de jumătate din populație sprijină integrarea Republicii Moldova în Uniunea Vamală, autoritățile moldovenești trag țara spre UE și nu iau, deloc, în consideraţie doleanţele oamenilor".

Astăzi, 18 decembrie, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Internațională a Migranților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?