X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Femeile antreprenoare au vorbit despre cele mai mari probleme cu care se confruntă (VIDEO)

17 dec. 2013,, 18:31   Societate
3937 0
Foto: noi.md
Astăzi, la o ceaşcă de ceai s-au adunat 50 de femei antreprenoare, pentru a discuta cu ministrul Economiei Valeriu Lazăr, despre problemele din domeniul businessului mic şi mijlociu şi pentru a găsi soluţii.

Scopul evenimentului – crearea unei platforme de comunicare, ce le va ajuta femeilor să-şi promoveze mărfurile şi serviciile, precum şi susţinerea reciprocă. Potrivit directorului general al Organizaţiei pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Iulia Iabanji, accesul la finanţe este cea mai mare problemă pentru femeile din business. „Principalele obstacole pentru femei în accesul la finanţare sînt dobînzile mari la credite, lipsa finanţării de lungă durată. Companiile au înţeles că fără o pregătire profesionistă este imposibil să faci previziuni referitor la potenţialele riscuri.

Potrivit datelor statistice, anual, în Moldova apar peste 2 mii de companii şi tot atîtea sînt lichidate. Acest fapt demonstrează că firmele au nevoie de susţinere şi de programe speciale de pregătire”, a comunicat Iulia Iabanji.

Femeile antreprenoare menţionează că nu le este uşor să facă afaceri în Moldova, însă s-au obişnuit şi s-au adaptat la condiţiile dure. „Femeilor nu le este uşor să facă afaceri în Moldova, dar noi deja ne-am obişnuit cu criza, iar cu ajutorul şireteniei, a inteligenţei şi zîmbetelor, obţinem uneori ceea ce nu pot obţine bărbaţii”, a menţionat designerul vestimentar Nata Efteni.

„Ajutînd femeile antreprenoare, soluţionăm nu doar problemele economice, dar şi cele sociale, deoarece astfel creăm condiţii pentru ca ele să rămînă în ţară. De aceea, vom face tot posibilul ca numărul femeilor antreprenoare să crească. Este deosebit de importantă susţinerea femeilor din localităţile rurale”, a menţionat ministrul Economiei Valeriu Lazăr.

27% de întreprinderile din Moldova sînt conduse de femei. Aproximativ 80% din companiile, gestionate de femei, sînt concentrate în localităţile urbane, majoritatea ‒ la Chişinău.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?