Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Oleg Gazmanov ar putea deveni persona non grata în Lituania

14 dec. 2013,, 09:39   Showbiz
4106 2
Foto : rus.ruvr.ru
Deputatul Seimului lituanian, fostul ministru al apărării, Rasa Juknevičiene a propus autorităților lituaniene să interzică interpretului rus Oleg Gazmanov intrarea în țară și să anuleze concertul său, programat pentru data de 29 decembrie la Vilnius.

Nemulțumirea parlamentarului a fost provocată de faptul că Gazmanov, joi, la celebrarea a 20 de ani ai Constituției Federației Ruse la Moscova, a interpretat piesa "Fabricat în Uniunea Sovietică" , în care fostele republici sovietice sînt menționate ca parte a "țării mele", adică URSS, informează RIA Novosti.

"Ministerul Afacerilor Externe al Lituaniei ar trebui să contacteze Departamentul de Migrație, pentru ca acestui om să-i fie refuzată intrarea în Lituania. Concertul lui la Vilnius, la sfîrșitul lunii decembrie ar fi o provocare", - a scris Juknevičienė pe pagina sa de pe Facebook.

Politicianul a declarat pentru portalul de știri Delfi, că propune ca Gazmanov să fie declarat persona non grata în Lituania - "cel puțin pentru o vreme". În plus, ea a subliniat că "concertul lui nu trebuie să aibă loc în Lituania".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?