Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Şeful IFPS se pronunţă pentru revizuirea Codului fiscal

13 dec. 2013,, 10:40   Societate
3347 0
Foto: moneyball.info
Şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, consideră că este necesară revizuirea Codului fiscal al Republicii Moldova. Opinia a fost expusă joi, în cadrul întrevederii şefului instituţiei cu echipa de lucru a Băncii Mondiale, condusă de Shilpa Pradhan, specialist superior al sectorului public al BM.

Potrivit agenţiei „Infotag”, care face referire la Serviciul de presă al instituţiei, Ion Prisăcaru a menţionat că primele trei capitole ale Codului fiscal au fost elaborate acum 15 ani, precizînd că este necesară actualizarea şi adaptarea lor la noile realităţi social-economice.

Ion Prisăcaru, care este şi unul dintre autorii Codului fiscal, a informat-o pe Shilpa Pradhan că pe parcursul anilor a fost necesar ca prevederile CF să fie interpretate sau explicate în mai multe rînduri şi că este necesară o revizuire generală, care să elimine toate punctele neclare.

Şeful IFPS a apreciat asistenţa acordată de către Banca Mondială la realizarea studiului de evaluare a SFS, în baza căruia să fie elaborat Proiectul de reformare şi modernizare a administraţiei fiscale din Republica Moldova, axat pe eficientizarea, optimizarea şi regionalizarea structurii.

De asemenea, şeful autorităţii fiscale a salutat deschiderea responsabililor Băncii Mondiale spre extinderea şi consolidarea colaborării cu SFS, un nou pas în acest sens fiind posibil să prindă contur sub forma unui grant, direcţionat pe dimensiunea consolidării capacităţilor sistemului informaţional al Serviciului Fiscal de Stat.

Shilpa Pradhan a menţionat că este mulţumită de colaborarea cu IFPS, deoarece partenerul din Republica Moldova cunoaşte la perfecţie domeniul şi sarcinile care îi stau în faţă, optînd în favoarea continuării colaborării în vederea susţinerii reformei Serviciului Fiscal de Stat din Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?