Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Dodon: Apropierea Moldovei de UE este în interesul cîtorva demnitari de la Bruxelles și Chișinău

12 dec. 2013,, 11:56   Politică
5395 6
Foto: noi.md
Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, se arată convins că procesul de integrare europeană a Republicii Moldova ar putea fi deturnat fără probleme în cazul în care la putere ar veni alte forțe politice. Declarația a fost făcută de Dodon în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit lui Dodon, o nouă majoritate parlamentară ar aborda relația dintre Bruxelles şi Chişinău într-un mod mai pragmatic, decît o face actuala guvernare. „Relația ar fi în interesele cetăţenilor Republicii Moldova, şi nu în interesele cîtorva demnitari de la Chişinău şi cîtorva demnitari de la Bruxelles”, a remarcat Dodon.

Liderul socialiștilor admite că dintre reprezentanții coaliției de guvernare doar Iurie Leancă nu folosește conceptul de integrare europeană a țării ca pretext pentru a ascunde anumite probleme interne, dar crede cu adevărat în ceea ce face.
„Dînsul crede în integrarea europeană şi, în acest sens, este utilizat ca paravan, ca o locomotivă de cei care au discreditat ideea de integrare europeană. Mulţi au fost doar oportunişti şi au încercat să utilizeze vectorul integrării europene pentru interese personale sau de partid. Însă domnul prim-ministru Leancă, într-adevăr, crede în ceea ce face”, a spus Dodon.

Întrebat de ce poziția socialiștilor în privința integrării europene a țării coincide cu cea a oficialilor de la Moscova, Dodon a răspuns: „Eu în niciun caz nu mă aliniez şi nu îmi fac poziţia politică în funcţie de mesajele din exterior, de oriunde ar veni ele. Eu am poziţia mea personală şi avem poziţia noastră, a Partidului Socialiştilor, care a rămas neschimbată pe parcursul ultimilor 10 ani”, a conchis Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?