X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

La Chişinău vor avea loc discuţii cu privire la problemele de extindere a cooperării teritoriale moldo-ucrainene

12 dec. 2013,, 10:30   Politică
2816 0
Foto: europalibera.org
O conferinţă cu genericul „Calea spre consolidarea cooperării teritoriale a ţărilor Parteneriatului Estic: Programul de cooperare teritorială Moldova-Ucraina” va avea loc joi la Chişinău.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Programului de susţinere a cooperării teritoriale a ţărilor Parteneriatului Estic (EaPTC Support Programme).

Agenţia „Infotag” transmite cu referire la organizatori că vor fi puse în discuţie probleme generale de dezvoltare economică şi socială a Republicii Moldova şi a regiunilor de frontieră ale Ucrainei. Conferinţa le va oferi autorităţilor locale şi organizaţiilor societăţii civile un platou pentru dezbateri deschise referitoare la priorităţile de cooperare şi particularităţile dezvoltării regionale în vederea identificării unor soluţii comune pentru problemele actuale ale regiunilor din apropierea frontierei.

La lucrările conferinţei vor participa reprezentanţi ai ministerelor şi departamentelor din Moldova şi Ucraina, ai autorităţilor regionale şi locale de frontieră, ai organizaţiilor societăţii civile şi experţi europeni.

Uniunea Europeană contribuie în cadrul EaPTC la întărirea relaţiilor de frontieră şi a contactelor dintre autorităţile regionale şi locale, comunităţi şi organizaţii ale societăţii civile cu scopul găsirii unor soluţii comune pentru probleme social-economice de dezvoltare regională.

Proiectul are ca scop crearea unor condiţii favorabile pentru programele de cooperare teritorială Azerbaidjan-Georgia, Armenia-Georgia, Belarus-Ucraina, Moldova-Ucraina, în funcţie de specificul fiecărei regiuni, dar şi consolidarea potenţialului autorităţilor publice locale şi regionale şi al organizaţiilor societăţii civile în procesul de elaborare şi realizare a proiectelor transfrontaliere mixte de cooperare teritorială. Uniunea Europeană alocă 12,5 milioane de euro pentru finanţarea a patru programe enumerate de cooperare teritorială a ţărilor Parteneriatului Estic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?