X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Organizațiile obștești îndeamnă Mitropolia Moldovei să excomunice autoritățile ţării din Biserică (VIDEO)

10 dec. 2013,, 14:20   Societate
2950 0
Foto: noi.md
Un șir de organizații obștești au solicitat Bisericii Ortodoxe din Moldova să-și îndeplinească promisiunile și să excomunice autoritățile țării din Biserică. Reprezentanții organizațiilor s-au referit la promisiunile făcute în luna mai de Biserică privind excomunicarea autorităților din Biserică în cazul în care acestea „nu vor anula legile anticreștine”.

„Rugăm Mitropolia Moldovei și mitropolitul Vladimir să-și onoreze promisiunile făcute anterior, cu atît mai mult că autoritățile nici nu au de gînd să anuleze legile anticreștine. Nu chemăm ierarhia bisericească la un conflict deschis cu puterea anticreștină și antipopulară. Noi rugăm ca preoții și conducerea Mitropoliei Moldovei să pună la bază interesele poporului moldovenesc”, a declarat reprezentantul Ligii Tineretului Rus din Moldova, Vladimir Cormanov.

Potrivit activistului, pe parcursul istoriei contemporane a Republicii Moldova doar aceste partide de la conducere au decis să transpună în viață „legi amorale, care distrug în totalitate tradițiile morale seculare ale poporului moldovenesc”. De asemenea, reprezentanții organizațiilor obștești s-au arătat revoltați de hotărîrea Guvernului de a declara 25 decembrie zi de odihnă.

Activiștii propun ca această chestiune să fie examinată la ședința apropiată a Sfîntului Sinod, preconizată pentru 12 decembrie. „Nu întîmplător ne adresăm Bisericii Ortodoxe, care este un pilon al statalității noastre. Biserica nu doar trebuie să-și onoreze promisiunile legate de deputații care au votat legea respectivă, dar ar putea deveni acea structură organizatoare care ar atenționa autoritățile asupra părerii majorității absolute a cetățenilor noștri”, a subliniat membrul Consiliului organizației „Patria – Uniunea Euroasiatică”, Igor Cucer.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?