Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Transnistria consideră raportul şefului misiunii osce în moldova ca fiind "părtinitor şi unilateral"

6 dec. 2013,, 12:30   Societate
2588 0
Foto: noi.md
Ministerul Afacerilor Externe din Transnistria consideră raportul şefului Misiunii OSCE în Moldova, Jennifer Brush, fiind unul "părtinitor, unilateral şi în cele mai multe cazuri incompatibil cu situaţia reală". Acest raport a fost enunţat pe 21 noiembrie, la cea dea 973-a sesiune plenară a Consiliului Permanent al OSCE.

În declaraţia făcută de Ministerul Afacerilor Externe din Transnistria, citată de agenţia "Infotag", este susţinută părerea că acest document „a demonstrat nu numai incapacitatea şefului Misiunii OSCE în Moldova de a stabili o anumită cooperare între cele două maluri ale Nistrului, ci şi rezultatele directe ale muncii sale – slăbirea relaţiilor consolidate de către predecesorii liderului Misiunii".

Tiraspolului i-au displăcut, în special, „acuzaţiile şi evaluările referitoare la „agresivitate” în susţinerea independenţei, „limitarea” mandatului Misiunii OSCE, precum şi apariţia obstacolelor în circularea liberă a personalului acesteia, atenţia insuficientă acordată traficului de fiinţe, torturii şi, în mare spus, respectării drepturilor omului”.

Ministerul Afacerilor Externe al nerecunoscutei RMN a accentuat faptul că „natura retoricii raportului a fost una bruscă şi neconstructivă, considerînd-o inacceptabilă în cazul şefului structurii organului de lucru, care este mediator în procesul de normalizare a relaţiilor dintre Transnistria şi Republica Moldova”.

Potrivit acesteia, „misiunea OSCE, reprezentată de Jennifer Brush în calitate de organ de lucru şi mediator al negocierilor, corespunde din ce în ce mai puţin acelor principii de bază care, în mod normal, ar trebui să fie gestionate de o parte terţă în rezolvarea conflictelor: imparţialitatea, neutralitatea şi obiectivitatea”.

În ciuda acestui fapt, Tiraspolul a confirmat „deschiderea părţii transnistrene pentru discuţiile referitoare la posibilităţile şi propunerile care au scopul de a îmbunătăţi calitatea lucrului Misiunii OSCE în Moldova, precum şi luarea măsurilor în ceea ce ţine de abordarea obiectivă a interacţiunii cu Transnistria”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?