Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1389
Preşedintele stiri: 4015

Autoritățile Moldovei vor ajuta cetățenii să economisească energia

6 dec. 2013,, 11:58   Economie
4773 1
Foto: capital.ro
Guvernul Republicii Moldova a aprobat Regulamentul privind furnizarea serviciilor energetice, care stipulează modalitatea de încheiere a contractelor de performanță energetică de către autoritățile publice și distribuirea profitului rezultat din economiile realizate, transmite NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Economiei, contractul de performanţă energetică reprezintă un pachet complet de servicii energetice destinat realizării de economii de energie la un operator economic. Acesta cuprinde, în general, finanţarea echipamentelor, serviciile profesionale aferente realizării proiectului de eficienţă energetică şi garanţia că economiile de energie obţinute vor fi suficiente pentru recuperarea, de către compania de servicii energetice, a resurselor financiare furnizate beneficiarului, într-un interval de timp dinainte convenit.

Conform Regulamentului, cel puțin 60% din volumul economisit datorită măsurilor privind sporirea eficienței energetice vor reveni beneficiarului, iar 40% - pentru restituirea investițiilor companiei respective. Durata unui contract de performanță energetică nu trebuie să depășească 10 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?