Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Expert: Decizia Curții Constituționale nu va influența relațiile dintre membrii coaliției

5 dec. 2013,, 17:23   Societate
3357 2
Foto: tribuna.md
Analistul politic Ion Tăbîrță este de părere că decizia de astăzi a Curții Constituționale privind denumirea limbii de stat va avea efecte juridice și politice pronunțate, dar nu va provoca mari schimbări în interiorul coaliției de guvernare. Opinia a fost exprimată de analist pentru NOI.md, în contextul anunțării deciziei Curții Constituționale, care stabilit că limba moldovenească este identică cu limba română.

„Rămîne de văzut dacă Parlamentul se va conforma deciziei enunțate de Curtea Constituțională și va face modificările de rigoare. Sigur că unii vor susține decizia, alții o vor critica, în special comuniștii și socialiștii. Opoziția, cu siguranță, va avea o opinie divergentă. Dar, cred că această decizie nu va influența starea de lucruri în cadrul coaliției de guvernare. Democrații au o opinie diferită de cea a liberalilor și liberal-democraților, în ceea ce privește denumirea limbii, dar cred că sînt mai flexibili în această privință”, a explicat analistul.

Totodată, expertul a confirmat că în cazul în care Parlamentul nu se va supune hotărîrii Curții Constituționale de a modifica Constituția, există posibilitatea dizolvării acestuia.

Precizăm că astăzi Curtea Constituțională s-a expus pe marginea constituționalității articolului 13 din Constituție după ce în acest sens au fost depuse două sesizări, care au fost comasate într-un singur dosar la inițiativa Curții. Instituția a stabilit că textul Declaraţiei de Independenţă, care prevede că limba de stat este limba română, prevalează.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?