Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Ostalep: Societatea nu trebuie să mai tolereze inițiativele extremiste ale lui Chirtoacă

3 dec. 2013,, 16:20   Societate
4849 6
Foto: noi.md
Dispoziția emisă de Dorin Chirtoacă va tensiona situația în țară. Totodată, aceasta este o lipsă de respect față de veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Astfel a comentat pentru NOI.md președintele Uniunii Veteranilor, Alla Mironic, dispoziția primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, de a desemna ziua de 9 mai drept sărbătoare oficială – Ziua Europei.

„Nu este normal să fie două sărbători în aceeași zi. Este ziua de 8 mai, cînd în toate țările este marcată Ziua Europei, și este ziua de 9 mai – Ziua Victoriei. Aceasta depășește orice limită a bunului simț. Există Consiliul municipal, opinia cetățenilor și opoziția dintre Chirtoacă și oamenii care gîndesc normal”, a menționat Mironic.

”Pentru toți oamenii normali ziua de 9 mai este sărbătoarea victoriei asupra Germaniei fasciste. Primarul poate sărbători orice, iar poporul moldovenesc va sărbători Ziua Victoriei. Primarul poate ocupa orice piață, cetățenii oricum vor găsi unde să marcheze această sărbătoare”, a declarat directorul Fondului ”Sodrujestvo”, Boris Șapovalov.

Totodată, experții apreciază inițiativa primarului ca pregătire pentru campania electorală. ”Toți înțeleg foarte bine în ce situație se află acum partidul lui Chirtoacă. Și Chirtoacă, și Ghimpu deja știu cum să atragă atenția asupra sa și în afară de declarații scandaloase legate de sărbătoarea de 9 mai ei nu mai au niciun fel de dureri de cap. Consider că societatea nu trebuie să mai tolereze inițiativele extremiste ale acestor oameni”, a menționat expertul Valeriu Ostalep.

„Chirtoacă încearcă să obțină măcar cîțiva ași electorali de zilele Imperiului European. Chirtoacă este un politician populist, care întreprinde anumite acțiuni fără a consulta populația și chiar proprii parteneri de colaiție, de aceea el întotdeauna va escalada situația cu asemenea inițiative”, consideră politologul Bogdan Țîrdea.

Amintim că Dorin Chirtoacă a dispus în cadrul ședinței de lucru a primăriei ca, începînd cu anul 2014, la Chișinău Ziua Europei să fie marcată în ziua cînd majoritatea populației sărbătorește Ziua Victoriei. În opinia primarului, după parafarea Acordului de asociere cu UE Chișinăul trebuie să demonstreze că a devenit o capitală europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?