Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Liderul PSDM i-a expediat lui Iurie Leancă o scrisoare deschisă

2 dec. 2013,, 17:10   Politică
7315 8
Foto: noi.md
Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Şelin, i-a expediat prim-ministrului Republicii Moldova Iurie Leancă o scrisoare deschisă, prin care solicită să facă imediat public textul Acordului de asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, parafat pe 29 noiembrie la Vilnius, transmite NOI.md.

Potrivit lui Șelin, deja au trecut mai bine de 3 zile, iar promisiunile publicării conţinutului aşa şi nu s-au realizat. ”Aceasta ne face să admitem faptul că membrii actualei guvernări nu sînt cointeresaţi în a prezenta acest acord societăţii moldovenești. Cetăţenii Republicii Moldova au dreptul și trebuie să facă cunoştinţă cu acest document. Destul de importantă este și organizarea de întruniri şi discuţii pentru a elucida şi explica anumite momente în clauzele prevăzute în acest acord, astfel încît cetățenii țării noastre să cunoască realitatea care ne așteaptă și despre care liderii actualei guvernări nu se încumetă să vorbească”, se menționează în scrisoare.

PSD subliniază faptul că prin semnarea acestui Acord de asociere RM-UE, Republica Moldova va pierde nu doar din suveranitatea ţării, dar va suferi pierderi semnificative și la nivel social și economic. „Odată cu intrarea în vigoare a Acordului de liber schimb aprofundat şi cuprinzător, care este parte integrantă a Acordului de asociere, Republica Moldova va trebui să realizeze toate directivele venite de la Bruxelles, neavînd, în același timp, nicio posibilitate de influențare a acestora. Totodată, acest acord nu prevede niciun fel de compensaţii materiale după ce Republica Moldova va anula toate impozitele şi taxele pentru mărfurile produse în statele UE”, menționează sursa citată.

Menționăm că preşedintele parlamentului, Igor Corman, a anunțat că textul Acordului de asociere dintre Moldova şi Uniunea Europeană va fi făcut public marţi, 3 decembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?