Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

SCANDAL în ISRAEL: Reşedinţele lui Bibi Netanyahu îi costă prea mult pe contribuabili

2 dec. 2013,, 19:30   Externe
5728 0
Foto: newsru.co.il
Contribuabilii israelieni au plătit suma de 940.000 de dolari pentru finanţarea, anul trecut, a celor trei reşedinţe ale premierului Benjamin Netanyahu, provocînd critici din partea presei, care a prezentat suma pe prima pagină duminică seara.

Suma a fost anunţată de către Biroul premierului, la solicitarea Mişcării pentru Libertatea Informaţiei.

Presa a relevat în detaliu cheltuielile, inclusiv factura la apă în valoare de 23.000 de dolari la vila personală dotată cu o piscină a lui Netanyahu, la Cezareea, în nordul ţării, unde premierul îşi petrece doar o parte din weekenduri.

Între alte facturi, există una în valoare de 1.700 de dolari pentru lumînări parfumate destinate reşedinţei oficiale de la Ierusalim, dar şi una în valoare de 5.700 de dolari pentru aranjamente florale.

Suma totală a cheltuielilor a depăşit bugetul prevăzut cu 340.000 de dolari, potrivit datelor date publicităţii de către Biroul lui Netanyahu.

Într-un comunicat, Biroul premierului, care se afla într-o vizită la Roma, a acuzat presa că îl supune "unui tratament nedrept", subliniind că totalul cheltuielilor în 2012 corespunde în parte unor facturi neachitate care datau din anii precedenţi.

"Nu este posibil să fie operată o separare totală între cheltuielile legate de reşedinţă oficială a premierului (la Ierusalim) şi proprietatea privată a familiei sale (...). Cheltuielile cu locuinţa privată din Cezareea includ măsuri pentru securitatea premierului", a adăugat Biroul, referindu-se la salariile gărzilor de corp.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?