X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Expert: Indiferent cine se va perinda la conducerea UE, atitudinea față de Moldova nu se va schimba

2 dec. 2013,, 15:06   Politică
3912 3
Foto: arena.md
Schimbarea conducerii în cadrul Consiliului European nu va duce la schimbarea atitudinii Uniunii Europene față de Republica Moldova. De această părere este analistul politic Vasile Croitoru, care a fost solicitat să comenteze unele declarații potrivit cărora, după schimbarea conducerii în Parlamentul Europei în urma alegerilor din 2014, Moldova riscă să nu semneze Acordul de asociere, transmite NOI.md.

„Parteneriatul Estic, din punct de vedere geopolitic, are aceeași importanță pentru Uniunea Europeana pe care o au țările din vecinătatea Federației Ruse pentru Rusia. Astfel, indiferent de conducerea care vine la putere în UE prin cîștigarea alegerilor, vor fi continuate elementele politicii externe elaborate și implementate de conducerea precedentă”, susține Croitoru.

Potrivit expertului, situația este similară cu cea a Federației Ruse, care promovează aceeași politică a statului, indiferent cine se află la putere.

„Indiferent cine vine la conducere, acțiunile în plan extern ale Federației Ruse sînt consecvente, același lucru este și cu UE. Poate modalitățile de acționare se schimbă, dar obiectivele sînt urmărite indiferent de guvernare”, a spus expertul.

Anterior mai mulți politicieni au spus că summitul da la Vilnius este o miză electorală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?