X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Expert: În fruntea Republicii Moldova poate veni un Ianukovici, dacă ”vom umbla cu capul în nori”

2 dec. 2013,, 12:23   Politică
4477 4
Foto: tribuna.md
Puterea şi-a scuturat atît de mult rufele în văzul lumii, încît nu-şi poate regăsi nici cadenţa, nici credibilitatea de altădată. De această părere este analistul politic Petru Bogatu, care se întreabă într-un material postat pe Politicon, care guvernare va semna Acordul de asociere cu UE. Analistul susține că „în ciuda indiscutabilului succes de la Vilnius, coaliţia de guvernămînt este puternic contestată, nu doar de comunişti, ci şi de mulţi adepţi ai cauzei europene”.

„Puterea, prin cotonogelile reciproce de adineauri, dar şi printr-o serie de decizii de-a dreptul trăsnite, după cum ar fi concesionarea aeroportului, şi-a băgat singură piciorul în capcană. Acum sîngerează, dar îşi vede de treabă, aducînd Republica Moldova aproape de Europa. Numai că efortul ei, deocamdată, nu impresionează publicul. Popularitatea tuturor politicienilor din prima linie a arcului guvernamental este sub nivelul partidelor pe care le reprezintă”, susține expertul.

Petru Bogatu menționează că percepţia publică a puterii este distorsionată de o serie de mituri politice create de-a lungul ultimilor ani. „Orice s-ar spune, în fruntea Republicii Moldova, din fericire, nu se află un Ianukovici, însă el poate veni, dacă vom umbla cu capul în nori şi vom pierde contactul cu realitatea”, a avertizat el.

„Să nu ne facem iluzii că într-un an de zile, pînă la alegerile viitoare, se poate identifica o alternativă partidelor de la guvernare. Este adevărat că întotdeauna este loc de mai bine. Dar tot atît de adevărat este că mai binele este duşmanul binelui. Succesul de la Vilnius n-a căzut din pod şi nu-i o mană cerească. El a fost asigurat de poziţia unor politicieni precum Filat, Lupu, Diacov, Ghimpu,Timofti, Leancă, Natalia Gherman, Corman, Chirtoacă, Streleţ etc. Datorită lor, Chişinăul e la un pas acum de a deveni membru asociat al UE. Cel de-al doilea pas va fi făcut cu actuala guvernare sau nu va fi făcut deloc”, a conchis expertul.

Menționăm că Ucraina a stopat semnarea Acordului de asociere cu UE, iar la cîteva zile, în Ucraina au început ample proteste ce au degenerat în violențe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?