X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

ONG-uri: CMC intenționează să aprobe mai multe proiecte de decizie dubioase (VIDEO)

27 noi. 2013,, 14:10   Societate
3199 0
Foto: noi.md
Ordinea de zi a ședinței Consiliului municipal Chișinău din 28 noiembrie curent a fost făcută peste noapte. Mai multe organizații neguvernamentale în frunte cu socialistul Ion Ceban au anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că CMC intenționează să aprobe un șir de proiecte de decizie dubioase, transmite NOI.md.

Majoritatea proiectelor vizează privatizarea sau darea în arendă a unor terenuri. ”Au fost incluse pe ordinea de zi un șir de întrebări fără a fi purtate anumite consultări prealabile sau dezbateri publice. Numai peste 150 de puncte vizează privatizări și darea în arendă a unor terenuri. Este practic aceeași schemă utilizată de consilieri la 5 septembrie curent”, a precizat Ion Cebanu.

De asemenea, Cebanu s-a arătat nemulțumit de proiectul bugetului municipal pentru anul viitor. ”Este o problemă legată de rapoartele Curții de Conturi, care scot în evidență numeroase încălcări. Cunoaștem că în acest sens au fost intentate patru dosare. De aceea, considerăm că CMC trebuie mai întîi să examineze rapoarte CC și apoi să purceadă la aprobarea bugetului municipal”, a adăugat socialistul.

Pentru mîine, 28 noiembrie, a fost anunțată ședința Consiliului municipal Chișinău. Consilierii urmează să examineze peste 70 de chestiuni, printre care aprobarea bugetului municipal 2014, reorganizarea unor întreprinderi din sectorul termoenergetic, aprobarea tarifelor pentru emiterea autorizaţiilor de construcţie, angajarea unui credit bancar de către Î.M. “Parcul Urban de Autobuze” și altele.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?